Προγραμματισμός Του LEGO Education WeDo 2.0 Με Scratch

Η επικοινωνία του Scratch με το Smarthub γίνεται μέσω του Scratch to Bot της Picaxe. Για τη σύνδεση με τον υπολογιστή είναι απαραίτητη η ύπαρξη του Bluetooth Dongle 4 Low Energy

Αφού εκκινήσει το S2Bot, επιλέγουμε την πλατφόρμα που θέλουμε να συνδέσουμε -στην περίπτωσή μας το WeDo 2.0

Στο επόμενο αναδυόμενο μενού, επιβεβαιώνουμε ότι έχει επιλεγεί η σωστή θύρα επικοινωνίας όπου είναι συνδεδεμένο το BlueTooth. Το πεδίο θα αναγράφει τον αριθμό της θύρας και το μοντέλο Bluetooth Low Energy. Στη συνέχεια πατάμε «Connect».

Έπειτα ενεργοποιούμε το WeDo 2.0 πιέζοντας το πράσινο κουμπί του Smarthub. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, αναγράφεται η MAC Address του Smarthub. Επιλέγουμε πάλι «Connect» για να πραγματοποιηθεί η σύνδεση.

Επιστρέφοντας στο προηγούμενο παράθυρο, περιμένουμε να ολοκληρωθεί το Configuration με το WeDo. Όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση, βλέπουμε ήδη τις τιμές του συνδεδεμένου αισθητήρα, του κινητήρα και του LED

Θα ανοίξουμε το Scratch μέσω του προγράμματος S2Bot επιλέγοντας το «wedo2_template.sb2» από το μενού και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο «Open». Το Scratch εκκινεί με το extension WeDo 2.0 ήδη ενεργοποιημένο στο μενού More Blocks.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *