STEΑM και Ρομποτική στο σπίτι: Κι όμως γίνεται!

STEAM και γυμναστική… τώρα και στο σπίτι!

Κι όμως, μαθηματικά, φυσική και μηχανική συνδυάζονται με τη γυμναστική! Το LEGO® Education BricQ Motion προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη μάθηση STEAM, μέσα από ένα αθλητικό περιεχόμενο. Πειράματα, κίνηση και αλληλεπιδράσεις στο πλαίσιο του αθλητισμού είναι μερικά μόνο στοιχεία που συνδυάζουν βιωματική εκπαίδευση και παιχνίδι προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία στα παιδιά κάθε ηλικίας.

Για τα παιδιά Δημοτικού προτείνεται το LEGO® Education BricQ Motion Essential, ένα σετ με 523 δομικά υλικά (γρανάζια, ελατήρια, mini figures καθώς και πληθώρα πολύχρωμων LEGO Bricks, δίσκο ταξινόμησης και σετ ανταλλακτικών). Μάλιστα, το σετ είναι κατάλληλο ακόμα και για παιδιά που δεν έχουν κατασκευάσει ποτέ με τουβλάκια στο παρελθόν, ενώ είναι η κατάλληλη αφορμή για να αγαπήσουν τις θετικές επιστήμες (και τη γυμναστική).

Για τα παιδιά Γυμνασίου προτείνεται το LEGO® Education BricQ Motion Prime Set με 562 δομικά υλικά. Και σ’ αυτήν την περίπτωση απευθύνεται και σε παιδιά που δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με κατασκευές (τις οποίες θα λατρέψουν ύστερα από την ενασχόληση τους με το σετ).

Eduk8 tip για γονείς: Το BricQ Motion είναι το κατάλληλο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο παιδί σας για να γνωρίσει το STEAM και ν’ αρχίσει να αγαπά τα μαθηματικά και τη φυσική. Παράλληλα, το παιχνίδι συνδυάζεται και με σωματική άσκηση, με αποτέλεσμα να ενισχύει τις δεξιότητες του και πνευματικά και σωματικά!

Eduk8 tip για εκπαιδευτικούς: Το BricQ Motion σετ διαθέτει σχέδια μαθημάτων αλλά και rubrics αξιολόγησης, ώστε να διευκολύνει ακόμα περισσότερο το μάθημά σας. Αν παραδίδετε μαθήματα STEAM διαδικτυακά, συνδυάστε το με τα LEGO® Education BricQ Motion  Personal Learning Kits Essential και Prime (ατομικά σετ για κάθε μαθητή πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα) και μετατρέψτε το μάθημά σας σε υβριδικό ώστε τα παιδιά να μπορούν να εξασκούνται και μόνα τους στο σπίτι (αφού τελειώσει η διδασκαλία)!

Ένα ρομπότ… στο παιδικό δωμάτιο!

Για όσα παιδιά θέλουν εκτός από STEAM, ν’ ασχοληθούν και με τη ρομποτική, το σετ που θα τους ενθουσιάσει είναι το LEGO® Education SPIKE™ Prime. Τα διασκεδαστικά ρομπότ θα γίνουν ο σύμμαχος κάθε παιδιού ηλικίας από 10 ετών και άνω ώστε να μάθει προγραμματισμό αλλά και STEAM προσέγγιση.

Το σετ είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να ενισχύει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών καθώς και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων την ίδια στιγμή που διασκεδάζουν μαθαίνοντας μέσα απ’ το παιχνίδι.

Το SPIKE Prime συνδυάζει LEGO Bricks, ένα ισχυρό προγραμματιζόμενο Hub πολλαπλών θυρών, γλώσσα προγραμματισμού που βασίζεται στο Scratch και μαθήματα STEAM που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση καθώς και τα επίπεδα κριτικής σκέψης των παιδιών (αφού περιλαμβάνει ανάλυση δεδομένων και επίλυση προβλημάτων με εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο).

Eduk8 tip για γονείς: Το SPIKE Prime είναι το ιδανικό δώρο για ένα παιδί που αγαπά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς δίνει τη δυνατότητα για παιχνίδι αλλά και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Το παιδί μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες θ’ αναπτύξει την κριτική του σκέψη και θα μπορεί να επιλύει προβλήματα της καθημερινότητας ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεών του.

Eduk8 tip για εκπαιδευτικούς:  Τα μαθήματα με το SPIKE Prime μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε 45 λεπτά συνδυάζοντας κατασκευή και προγραμματισμό που διευκολύνουν την εισαγωγή των μαθητών στην συλλογή και ανάλυση δεδομένων και στην επίλυση προβλημάτων με εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο. Το SPIKE Prime μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μαθήματα δια ζώσης και σε διαδικτυακά ή ακόμα και στον συνδυασμό των δύο με κορυφαία αποτελέσματα. Δείτε μερικές ιδέες για υβριδική μάθηση στην ειδική ενότητα της Eduk8 εδώ.

 

About Eduk8

H ομάδα της Eduk8 πιστεύει ακράδαντα πως το παιχνίδι είναι ένα μέσο το οποίο επιδρά θετικά στην ολόπλευρη εξέλιξη των παιδιών. Πιο ειδικά, μερικά από τα οφέλη του είναι ότι τα παιδιά αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες, όπως η επιτυχής επίλυση καθημερινών προβλημάτων, δεξιότητες επικοινωνίας με συνομήλικους, ικανότητα αυτό – ρύθμισης της συμπεριφοράς τους, καθώς και έλεγχο των συναισθημάτων τους.