Τι είναι το νέο LEGO® Education SPIKE™ Prime Set για STEAM

Καινούργιο κιτ παρουσίασε η LEGO Education, με στόχο να εισάγει τους μικρούς μαθητές στη ρομποτική, τη μηχανική και τον προγραμματισμό.

Το νέο Spike Prime, ρομπότ παιχνίδι, βοηθάει τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση!

Τι είναι το LEGO® Education SPIKE™

Το νέο LEGO® Education Spike Prime, ρομπότ για παιδιά, απευθύνεται στις ηλικίες από 10 ετών και πάνω  και έρχεται, ως συμπλήρωμα μαθημάτων στην τάξη, να συντελέσει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των μαθητών στον εαυτό τους αλλά και να εξελίξει τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό.

Το κιτ περιλαμβάνει τουβλάκια LEGO , προγραμματιζόμενο HUB με πολλές θύρες, αισθητήρες και μοτέρ. Όλα αυτά οι μαθητές πρέπει να τα μάθουν και να τα κατανοήσουν, πριν τα χρησιμοποιήσουν σε ό,τι δημιουργήσουν. Η ιδέα είναι αντί να προσανατολίζονται οι μαθητές προς περίπλοκα project , να εστιάζουν στη βασική γνώση και στην πρακτικότητα.

Αν και τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν ένα ρομπότ παιχνίδι που θα μπορεί να επιδίδεται σε breakdancing ή ένα αυτοκίνητο αγώνων, στόχος είναι να δοθούν στους μαθητές και τους δασκάλους εργαλεία για βιωματικές μαθησιακές εμπειρίες στην τάξη, εμπειρίες που υπερβαίνουν αυτές στις οποίες χρησιμοποιείται χαρτί και μολύβι. Για παράδειγμα, η κατασκευή ρομπότ απαιτεί συνεργασία μαθητών κατά τη διάρκεια της κατασκευής και ο δάσκαλος διδάσκει δεξιότητες όπως ανάθεση αρμοδιοτήτων και συνεργασία.

Σχέδια μαθημάτων της LEGO Education

Οι κατασκευές, εκπαιδευτικά ρομπότ, μπορούν να προγραμματιστούν μέσω μια απλής εφαρμογής της LEGO Education ειδικά για «Spike Prime»: περιλαμβάνει 33 σχέδια μαθημάτων, κάθε ένα δομημένο με τρόπο που να διαρκεί 45 λεπτά. Η LEGO Education αναμένει να είναι οι καινούργιες γενιές να είναι πιο εγγράμματες ψηφιακά και εκτιμά ότι η βιωματική προσέγγιση συντελεί τα μέγιστα σε αυτό.

«Είμαστε ενώπιον μιας παγκόσμιας πρόκλησης όσον αφορά τα παιδιά του σχολείου, συνήθως μεταξύ 11 και 14 χρονών» εξήγησε ο πρόεδρος της LEGO Education, Esben Staerk Jorgensen. «Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους στη μάθηση. Τα στοιχεία σχετικών γκάλοπ δείχνουν ότι οι μαθητές λένε ότι αν κάποια στιγμή αποτύχουν σε κάτι, δεν θέλουν να ξαναδοκιμάσουν».

«Με το Spike Prime και τα μαθήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή, αυτά τα παιδιά θα ενθαρρυνθούν να πειραματιστούν με διάφορες λύσεις, να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα και, τελικά, να γίνουν μαθητές με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό τους» πρόσθεσε.

Το νέο LEGO® Education SPIKE εισάγει το STEAM και σε προγράμματα και δραστηριότητες μετά το σχολείο. Σε Club ρομποτικής, MAKERSPACES, χώρους εκμάθησης προγραμματισμού κα.

Διαγωνισμός FIRST® LEGO® League(FLL) και World Robot Olympiad(WRO)

Για τους διαγωνισμούς FIRST® LEGO® League(FLL) και World Robot Olympiad(WRO), το SPIKE PRIME Expansion set και η ενότητα Competition Ready θα βοηθήσει μαθητές αλλά και καθηγητές οι οποίοι είναι νέοι στη ρομποτική και χρειάζονται μια πιο τυποποιημένη εκπαίδευση.

Το τελικό μάθημα της ενότητας Competition Ready είναι άμεσα συνδεδεμένο με το τον ετήσιο διαγωνισμό FIRST LEGO League και συγκεκριμένα με το Robot Game, γεγονός που καθιστά ιδανική την εισαγωγή στους διαγωνισμούς είτε στο σχολείο είτε σε προγράμματα εκτός σχολείου

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να παραγγείλετε το SPIKE Prime εδώ