Creative exploration and Social and Emotional Training

Σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για ενήλικες

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους προσχολικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, γονείς αλλά και σε απλούς χρήστες που επιθυμούν να γνωρίσουν τα εργαλεία που παρέχονται από τη LEGO Education σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και την προσέγγιση της LEGO Education Preschool στη σύγχρονη εκπαίδευση.

homepage-03

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
σε Ελλάδα και Κύπρο

homepage-04

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
LEGO Education Academy

homepage-05

10% ΕΚΠΤΩΣΗ
σε εκπαιδευτικά προϊόντα

Γιατι Creative exploration and Social and Emotional Training

Υπο την καθοδήγηση του μοναδικού LEGO Education Academy Certified Teacher Trainer σε Ελλάδα και Κύπρο

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι η δημιουργική εξερεύνηση, καθώς και πως μπορείτε να την εφαρμόσετε στην τάξη του νηπιαγωγείου, του εκπαιδευτηρίου σας, είτε στο σπίτι σας ως γονιός. Θα γνωρίσετε γιατί το παιχνίδι είναι σημαντικό για την εξέλιξη των παιδιών και πως μέσα από δραστηριότητες παιχνιδιού τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες κοινωνικές και συναισθηματικές.

Θα γνωρίσετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να αναπτύξουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, όπως η αναγνώριση και η κατανόηση των συναισθημάτων, η ανάπτυξη της συμπάθειας, ο χειρισμός συγκρούσεων και πολλά άλλα.

Η εκπαίδευση χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα γνωρίσουμε τη δημιουργική εξερεύνηση μέσα από δραστηριότητες, ενώ στο δεύτερο μέρος θα γίνει εισαγωγή στο εκπαιδευτικό σετ Build Me Emotions, ένα εργαλείο για την ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων στα παιδιά.

Το σεμινάριο είναι διαδραστικό και περιλαμβάνει:

  • Εισαγωγή στη μεθοδολογία της LEGO Education
  • LEGO Education Teacher’s kit
  • Μάθηση μέσα από το παιχνίδι
  • Δημιουργική Εξερεύνηση
  • Εκπαίδευση στο σετ Build Me Emotions
  • Με την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των θεματικών ενοτήτων, οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα λάβουν επίσημο πιστοποιητικό από την LEGO Education Academy

3 βασικά πλεονεκτήματα της μεθοδολογίας της LEGO Education

  • Αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών: Η κατασκευή με τουβλάκια LEGO αποτελεί μια μοναδική «γλώσσα επικοινωνίας» η οποία μαθαίνεται πολύ εύκολα. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά όλοι οι μαθητές θα κατασκευάζουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους σε LEGO δημιουργίες. Αυτή η διαδικασία διεγείρει το ενδιαφέρον τους συνεχώς όσο αναπτύσσουν τις κατασκευές τους. Όταν οι μαθητές ενθουσιάζονται για αυτό που κάνουν τότε νιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν τις ιδέες τους με τους άλλους αναπτύσσοντας έτσι δεξιότητες επικοινωνίας, γίνονται αυθόρμητοι και αποκτούν αυτοπεποίθηση αλλά και κίνητρο για να συνεχίσουν. Οι μέθοδοι αυτές επίσης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής που δε μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στο μάθημα.
  • Ανοιχτού τύπου εκπαίδευση: Όταν οι ερωτήσεις που κάνουμε στους μαθητές περιέχουν μόνο μία προκαθορισμένη απάντηση τότε δεν υπάρχουν περιθώρια για δημιουργικότητα. Τέτοιου τύπου προσεγγίσεις μπορούν να μειώσουν το ενδιαφέρον και το κίνητρο από τους μαθητές. Στο πραγματικό κόσμο τα ερωτήματα που συναντάμε δε μπορούν να απαντηθούν με μια λίστα έτοιμων απαντήσεων. Θα πρέπει να αυτοσχεδιάσουμε και να γίνουμε δημιουργικοί.
  • Αύξηση της αποτελεσματικότητας των μαθητών: Η χρήση του Build Me Emotions στην τάξη σας θα αυξήσει το ενδιαφέρον των παιδιών και θα τονώσει τη δημιουργικότητά τους με τρόπο διασκεδαστικό, με αποτέλεσμα τη συνεχή βελτίωση των μαθητών, την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους και την απόκτηση κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων.

Ολοκλήρωση εγγραφής

Για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, σε περίπτωση που συμπληρώσατε τα στοιχεία σας στην φόρμα ενδιαφέροντος ή να αγοράσετε το σεμινάριο μέσω του e-shop. Παρακαλώ να συμπληρώσετε στις σημειώσεις τις παραγγελίας το σεμινάριο, την τοποθεσία και την ημερομηνία για την οποία θέλετε να κάνετε την κράτηση.

160.00Προσθήκη στο καλάθι

LEGO Education
WeDo 2.0

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/ Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής αλλά και σε απλούς χρήστες που θέλουν να γνωρίσουν τη μεθοδολογία εκπαίδευσης της
LEGO Education.

LEGO® MINDSTORMS®
Education EV3

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/ Βάθμιας και Β’/ Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής αλλά και σε απλούς χρήστες που θέλουν να γνωρίσουν τη μεθοδολογία εκπαίδευσης της LEGO Education.

EV3 Space Challenge
Competition Focus

Το μάθημα βασίζεται σε προηγούμενες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να σας δώσει μια εκτεταμένη κατανόηση για το πως να διδάξετε STEM και ρομποτική με σκοπό την προετοιμασία για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς με τη χρήση του LEGO Mindstorms Education EV3.

μάθε πρώτος τις προσφορές

& τα νέα της eduk8