Learning Through Play with LEGO Education Preschool

Σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης για ενήλικες

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους προσχολικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, γονείς αλλά και σε απλούς χρήστες που επιθυμούν να γνωρίσουν τα εργαλεία που παρέχονται από τη LEGO Education σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και την προσέγγιση της LEGO Education Preschool στη σύγχρονη εκπαίδευση.

homepage-03

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
σε Ελλάδα και Κύπρο

homepage-04

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
LEGO Education Academy

homepage-05

10% ΕΚΠΤΩΣΗ
σε εκπαιδευτικά προϊόντα

Γιατί μια εκπαίδευση Learning Through Play with LEGO Education Preschool

Υπο την καθοδήγηση του μοναδικού LEGO Education Academy Certified Teacher Trainer σε Ελλάδα και Κύπρο

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι, πως μαθαίνουμε και αναπτύσσουμε νέες δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι, καθώς και πως μπορείτε να εισάγετε δραστηριότητες δημιουργικής εξερεύνησης στην τάξη του νηπιαγωγείου, του εκπαιδευτηρίου σας, είτε στο σπίτι σας ως γονιός. Θα γνωρίσετε γιατί το παιχνίδι είναι σημαντικό για την εξέλιξη των παιδιών και πως μέσα από δραστηριότητες παιχνιδιού τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες κοινωνικές και συναισθηματικές, γλωσσικές αλλά και δεξιότητες που σχετίζονται με τα μαθηματικά, τη μηχανική κα σε πρώιμο στάδιο.

Κάθε εκπαίδευση προσχολικής χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τη γνωριμία καθώς και την εισαγωγή στην μάθηση μέσω του παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος θα γνωρίσουμε τη δημιουργική εξερεύνηση μέσα από δραστηριότητες, ενώ στο τρίτο μέρος πραγματοποιείται η εκπαίδευση των Build me Emotions, StoryTales, STEAM Park ή Coding Express.

Το σεμινάριο είναι διαδραστικό και περιλαμβάνει:

  • Εισαγωγή στη μεθοδολογία της LEGO Education
  • LEGO Education Teacher’s kit
  • Μάθηση μέσα από το παιχνίδι
  • Δημιουργική Εξερεύνηση
  • Εκπαίδευση στο set προσχολικής
  • Δωρεάν διδακτικά σενάρια
  • Με την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των θεματικών ενοτήτων, οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα λάβουν επίσημο πιστοποιητικό από την LEGO Education Academy

Βασικά πλεονεκτήματα της μεθοδολογίας της LEGO Education

  • Αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών: Η κατασκευή με τουβλάκια LEGO αποτελεί μια μοναδική «γλώσσα επικοινωνίας» η οποία μαθαίνεται πολύ εύκολα. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά όλοι οι μαθητές θα κατασκευάζουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους σε LEGO δημιουργίες. Αυτή η διαδικασία διεγείρει το ενδιαφέρον τους συνεχώς όσο αναπτύσσουν τις κατασκευές τους. Όταν οι μαθητές ενθουσιάζονται για αυτό που κάνουν τότε νιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν τις ιδέες τους με τους άλλους αναπτύσσοντας έτσι δεξιότητες επικοινωνίας, γίνονται αυθόρμητοι και αποκτούν αυτοπεποίθηση αλλά και κίνητρο για να συνεχίσουν. Οι μέθοδοι αυτές επίσης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής που δε μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στο μάθημα.
  • Ανοιχτού τύπου εκπαίδευση: Όταν οι ερωτήσεις που κάνουμε στους μαθητές περιέχουν μόνο μία προκαθορισμένη απάντηση τότε δεν υπάρχουν περιθώρια για δημιουργικότητα. Τέτοιου τύπου προσεγγίσεις μπορούν να μειώσουν το ενδιαφέρον και το κίνητρο από τους μαθητές. Στο πραγματικό κόσμο τα ερωτήματα που συναντάμε δε μπορούν να απαντηθούν με μια λίστα έτοιμων απαντήσεων. Θα πρέπει να αυτοσχεδιάσουμε και να γίνουμε δημιουργικοί.

Learning Through Play with Coding Express

Η εκπαίδευση αυτή θα σας εισάγει στον τρόπο εφαρμογής και χρήσης του Coding Express. Θα γνωρίσετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις πιο βασικές έννοιες του προγραμματισμού και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες όπως επίλυση προβλημάτων, κριτική σκέψη, συνεργασία γλωσσικές και αφηγηματικές δεξιότητες, καθώς και δεξιότητες κοινωνικές και συναισθηματικές.

Learning Through Play with STEAM Park

Η εκπαίδευση αυτή θα σας δείξει πως να βοηθήσετε τα παιδιά να αναπτύξουν πρώιμες δεξιότητες που σχετίζονται με το STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) όπως η κατανόηση της σχέσης μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος, η παρατήρηση, οι προβλέψεις, η επίλυση προβλήματος, η ανάπτυξη της φαντασία και της δημιουργικότητας και πολλά άλλα. Η εκπαίδευση είναι διασκεδαστική και βιωματική με στόχο την ενθάρρυνσή των παιδιών σκέφτονται σαν επιστήμονες καθώς χτίζουν μοντέλα και δοκιμάζουν και πειραματίζονται με τις ιδέες τους.

Learning Through Play with Build Me Emotions

Η εκπαίδευση αυτή θα σας εισάγει στον τρόπο εφαρμογής και χρήσης του Build Me Emotions. Θα γνωρίσετε πως μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια ρόλων τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τις κοινωνικές αλλά και τις συναισθηματικές τους δεξιότητες, να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους καθώς και να κατανοούν τους γύρω τους, η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, τη διαχείρισης συγκρούσεων και πολλά άλλα. Η εκπαίδευση είναι διασκεδαστική και βιωματική και ζωντανεύει μέσα από τη κατασκευή χαρακτήρων που επιτρέπουν συζητήσεις που σχετίζονται με σημαντικά θέματα κοινωνικά και συναισθηματικά της καθημερινότητας.

Learning Through Play with StoryTales

Η εκπαίδευση αυτή θα σας εισάγει στον τρόπο εφαρμογής και χρήσης του StoryTales ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά να αναπτύξουν πρώιμες γλωσσικές δεξιότητες και δεξιότητες γραμματισμού όπως να εκφράζουν τις σκέψεις, τις ιδέες και τις απόψεις τους, να συζητούν με τους γύρω τους αλλά και να κατανοούν την αφηγηματική δομή μας ιστορίας. Η εκπαίδευση είναι διασκεδαστική και βιωματική και στοχεύει τόσο στην κατασκευή σκηνικών μιας ιστορίας όσο και στην δημιουργία και την παρουσίαση φανταστικών ή πραγματικών ιστοριών μπαίνοντας στην διαδικασία αναγνώρισης της αλληλουχίας γεγονότων καθώς και της αφηγηματικής δομής

Ολοκλήρωση εγγραφής

Για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, σε περίπτωση που συμπληρώσατε τα στοιχεία σας στην φόρμα ενδιαφέροντος ή να αγοράσετε το σεμινάριο μέσω του e-shop. Παρακαλώ να συμπληρώσετε στις σημειώσεις τις παραγγελίας το σεμινάριο, την τοποθεσία και την ημερομηνία για την οποία θέλετε να κάνετε την κράτηση.

160.00Προσθήκη στο καλάθι

LEGO Education
WeDo 2.0

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/ Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής αλλά και σε απλούς χρήστες που θέλουν να γνωρίσουν τη μεθοδολογία εκπαίδευσης της
LEGO Education.

LEGO® MINDSTORMS®
Education EV3

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/ Βάθμιας και Β’/ Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής αλλά και σε απλούς χρήστες που θέλουν να γνωρίσουν τη μεθοδολογία εκπαίδευσης της LEGO Education.

EV3 Space Challenge
Competition Focus

Το μάθημα βασίζεται σε προηγούμενες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να σας δώσει μια εκτεταμένη κατανόηση για το πως να διδάξετε STEM και ρομποτική με σκοπό την προετοιμασία για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς με τη χρήση του LEGO Mindstorms Education EV3.

μάθε πρώτος τις προσφορές

& τα νέα της eduk8