Η Εβδομάδα του Κώδικα επιστρέφει!

Το EU Code Week προσκαλεί καθηγητές και μαθητές να λάβουν μέρος στις 10-25 Οκτωβρίου σε ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό ταξίδι ρομποτικής. Με κατασκευές και κώδικα δική τους έμπνευσης θα έχουν την δυνατότητα αλληλεπίδρασης με άλλους robo-peers από την Ευρώπη και φυσικά να διεκδικήσουν βραβεία!

Τι είναι η Εβδομάδα Κώδικα;

Η Εβδομάδα του Κώδικα (EU Code Week) είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο εισάγει τον προγραμματισμό και την ψηφιακή παιδεία σε όλους με διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο.

Aποτελεί εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση και η Ε.Ε. ενθαρρύνει όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.

LEGO® Education Official Partner
Η LEGO® Education όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υποστηρίζει την Εβδομάδα του Κώδικα ως επίσημος χορηγός αυτής της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας.

#CodeWeek 2020

Kαθηγητές και μαθητές έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στις δεκάδες δραστηριότητες που υποστηρίζει το #codeweek. Η επιλογή αυτής είναι απόφαση όσων συμμετέχουν, ο θεσμός ενθαρρύνει hands-on δραστηριότητες ώστε οι μαθητές να έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν ο,τιδήποτε επιθυμούν και να πειραματιστούν με τον προγραμματισμό.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες περιλαμβάνει την κατασκευή και προγραμματισμό με scratch ενός robo-χορευτή! Οι φίλοι του SPIKE Prime έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με την δημοφιλή κατασκευή και να συμμετέχουν σε ένα ρομποτικό dance-off ευρωπαϊκής εμβέλειας με στόχο να κερδίσουν μοναδικά βραβεία.

Πώς θα λάβετε μέρος

Επιλέξτε την δραστηριότητα της προτίμησης σας ανάμεσα σε δεκάδες με βάση τα ενδιαφέροντα και γνώσεις των μαθητών σας.

Φτιάξτε την ομάδα σας! Η συνεργασία και ομαδικότητα βρίσκονται στην καρδιά του EU Code Week. Φτιάξτε ομάδες των 2 ή και μεγαλύτερες.

Σχεδιάστε την λύση με την οποία θα διαγωνιστείτε. Τι είδους κατασκεύη θα είναι και με ποιόν αλγόριθμο θα φτάσετε στο σωστό αποτέλεσμα.

Κάντε την εγγραφή σας. Η κάθε ομάδα πρέπει να δηλώσει την συμμετοχή της στον χάρτη του EU Code Week

Ξεκινήστε να δημιουργείτε! Περάστε στην υλοποίηση της λύσης που σχεδιάσατε στα προηγούμενα βήματα. Μην ξεχνάτε πως η διασκέδαση και ομαδική δουλειά είναι σημαντικότερες απο το τελικό αποτέλεσμα.

Κάντε follow στο @CodeWeekEU και μοιραστείτε την εμπειρία σας στα social media με hashtags #LEGOeduSPIKEPrime και #CodeWeekdance.

μάθε πρώτος τις προσφορές

& τα νέα της eduk8