Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση των μαθητών σας με τη LEGO Education

Τι είναι STEAM ρομποτική;

Το Φεβρουάριο του 2019, η Harris Poll πραγματοποίησε μία μελέτη με 5.002 μαθητές, 5.001 γονείς και 1.152 εκπαιδευτικούς σε 5 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως, εκ μέρους της LEGO Education, με σκοπό την κατανόηση του ρόλου που διαδραματίζει η αυτοπεποίθηση στην εκμάθηση STEM(στεμ) – STEAM. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι λιγότεροι από 1 στους 5 μαθητές αισθάνονται «πολύ σίγουροι» όταν πρόκειται να ασχοληθούν με θέματα που σχετίζονται με το STEAM – καθώς και ότι η χρήση εργαλείων που καθιστούν τη μάθηση βιωματική (Hands-on) έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα μαθησιακά αποτελέσματα και να προετοιμάσουν τους μαθητές για το μέλλον. Αυτό είναι κάτι που συμφωνούν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές, κατά 95% των εκπαιδευτών και το 89% των μαθητών λένε πως μέσω δραστηριοτήτων Hands-on αναπτύσσουν περισσότερο αυτοπεποίθηση σε θέματα ρομποτικής STEAM.

Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο και κρίσιμο κενό το οποίο θα πρέπει να κλείσει, με εκατομμύρια θέσεις εργασίας να περιμένουν μαθητές με δεξιότητες STEAM μέσα στα επόμενα 10 χρόνια και μόνο το 21% των εκπαιδευτικών λένε πως οι μαθητές έχουν τις απαραίτητες πρακτικές δεξιότητες για να πετύχουν σε αυτό το διάστημα.

Στην Eduk8 θα βρείτε εκπαιδευτικά παιχνίδια STEM, καθώς και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την εισαγωγή του στεμ και της ρομποτικής στις δραστηριότητές σας.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση(Αγγλικά)