Γιατί LEGO Education

Η LEGO Education είναι ένα τμήμα του ομίλου LEGO, που εδώ και 40 χρόνια συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς, πανεπιστήμια κτλ για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών πλατφόρμων οι οποίες έχουν ως στόχο οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα καθώς και την έμφυτη περιέργειά τους για την αναζήτηση της γνώσης. Όλες οι εκπαιδευτικές προτάσεις της LEGO Education βασίζονται σε ολοκληρωμένες επιστημονικές έρευνες. Περιλαμβάνουν το βιβλίο για τον εκπαιδευτή καθώς και τα φύλλα εργασίας των μαθητών, τα οποία πολύ εύκολα μπορούν να προσαρμοστούν για να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών σε κάθε χώρα. Το υλικό απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε σχολεία, σε προγράμματα εκπαίδευσης πέραν του σχολείου αλλά και για χρήση στο σπίτι, καλύπτοντας όλα τα ηλικιακά group από 1 ½ ετών.

Τα εκπαιδευτικά υλικά που περιλαμβάνονται τόσο στα σχολικά προϊόντα όσο και σε ορισμένα προσχολικά προϊόντα προσφέρουν στους εκπαιδευτικούς έμπνευση και ιδέες για μαθήματα και δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων σπουδών. Το υλικό των μαθητών παρέχει ευέλικτες οδηγίες που βοηθούν τους μαθητές να προχωρούν σε ατομική βάση. Αυτό που επιτυγχάνουν οι εκπαιδευτικοί είναι τα υψηλότερα επίπεδα κινήτρων και συμμετοχής εκ μέρους των σπουδαστών τους – που έχει ως αποτέλεσμα να μαθαίνουν περισσότερο και πιο αποτελεσματικά.

Ποιο είναι όμως το συγκριτικό πλεονέκτημα της LEGO Education έναντι των υπόλοιπων εκπαιδευτικών πλατφόρμων;

  1. Το Brand. Και μόνο το όνομα LEGO είναι αρκετό για να κατανοήσουμε την ποιότητα των υλικών, την αναγνωσιμότητα κτλ. Τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν και αγαπούν τα LEGO.
  2. Ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση. Κάθε εκπαιδευτική πρόταση έρχεται με το υλικό, το λογισμικό και τα προγράμματα σπουδών, με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτής να έχει δομημένο το μάθημα του από την αρχή μέχρι το τέλος.
  3. Προσεγμένο εκπαιδευτικό υλικό: Η LEGO Education δίνει στους μαθητές έναν μοναδικό συνδυασμό προκλήσεων και πρακτικών εμπειριών στα επίπεδα γνώσεων τους. Όταν οι προκλήσεις που τίθενται στους μαθητές ταιριάζουν με τις δεξιότητες τους τότε εμπλέκονται σε μια βήμα προς βήμα διαδικασία ανάπτυξης με ισχυρά κίνητρα. Όταν δημιουργούν ουσιαστικά / αναγνωρίσιμα “έργα” με τα δικά τους χέρια, δημιουργούν εμπειρίες που θυμούνται. Το υλικό της LEGO Education παρέχει στους μαθητές κίνητρο και διαρκείς εμπειρίες, πράγματα που αποτελούν βασικό στοιχείο ενός καλού μαθησιακού περιβάλλοντος.
  4. Το εκπαιδευτικό σύστημα και η μεθοδολογία που έχει αναπτυχθεί ακολουθεί πιστά τα σύγχρονα πρότυπα καθώς και τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις.

Τι σχόλια έχουν ληφθεί από τους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως, που χρησιμοποιούν τις εκπαιδευτικές προτάσεις της LEGO Education στην τάξη τους;

Το Feedback που λαμβάνουν καθημερινά Distributors σε όλο τον κόσμο, δηλώνει ενθουσιασμό και θετικές εντυπώσεις στη τάξη όταν γίνεται χρήση του υλικού της LEGO Education. Αύξηση της συμμετοχής των μαθητών και του ενδιαφέροντος για το μάθημα, αλλά και της λειτουργικότητας της τάξης. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα υλικά έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς σε όλο το κόσμο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τι αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένουν οι εκπαιδευτές χρησιμοποιώντας τα εκπαιδευτικά υλικά της LEGO Education στη τάξη τους;

Η προσέγγιση όλων των εκπαιδευτικών πακέτων βασίζεται στο διάλογο μεταξύ των μαθητών και του εκπαιδευτή. Αυτό σημαίνει πως ο εκπαιδευτής δεν δίνει τις απαντήσεις στα ερωτήματα αλλά κατευθύνει τους μαθητές, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους μέσα από τις κατασκευές τους και τις εμπειρίες, αλλά και πολλές φορές μέσω της αποτυχίας βρίσκουν τις λύσεις στα προβλήματα. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να αποκτούν οι μαθητές ακόμα περισσότερες γνώσεις αλλά και να κατανοούν τα πράγματα καλύτερα τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *