Επιδιορθώνει τοίχους με Lego

Μπορεί η επιδιόρθωση τοίχων που καταρρέουν να γίνεται συνήθως με τούβλα και λάσπη, ωστόσο ο γερανός γλύπτης Γιαν Φόρμαν, επιθυμώντας να δώσει περισσότερο χρώμα στον κόσμο, χρησιμοποιεί τουβλάκια Lego.

Ο 33χρονος Γερμανός καλλιτέχνης επιλέγει προσεκτικά πού θα επέμβει με τα Lego του. Έχει επισκεφθεί περίπου 40 πόλεις σε Ευρώπη, Κεντρική Αμερική, Ασία, Ηνωμένες Πολιτείες και μεταξύ άλλων, έχει δώσει χρώμα σε τοίχους στο Βαλπαραΐσο της Χιλής, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, στο Μποκινιάνο της Ιταλίας.

Η πρωτοβουλία του έχει πλέον εξελιχθεί σε διεθνές πρότζεκτ με την επωνυμία Dispatchwork, καθώς όπως εξηγεί ο Φόρμαν, «δεκάδες οργανώσεις, ιδρύματα, άνθρωποι, μου στέλνουν φωτογραφίες δικών τους επιδιορθώσεων».
«Μία από τις ιδέες είναι να αντιπαραθέσεις τη σκοτεινή ιστορία της αρχιτεκτονικής σε έγχρωμα μοντέρνα “κατασκευαστικά” στοιχεία» λέει ο ίδιος, μιλώντας στο NBC News.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι πολλές φορές κίνητρό του είναι η σχέση που δημιουργείται με το κοινό, την ώρα που επεμβαίνει σε έναν τοίχο που καταρρέει.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *