Εγγραφή

eggrafi2

 

 

 

Πώς και γιατί χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας

Δημιουργία Λογαριασμού Χρήστη

Προσωπικά δεδομένα συλλέγονται όταν δημιουργείτε λογαριασμό στο https://www.eduk8.gr, ιστότοπο τον οποίο διαχειρίζεται η Eduk8. Κατά τη δημιουργία λογαριασμού, απαιτείται η συμπλήρωση των πεδίων που αναφέρονται στην παράγραφο «Ποια προσωπικά σας δεδομένα επεξεργαζόμαστε» τα οποία είναι απαραίτητα για την παροχή των υπηρεσιών μας και έχουν τη σήμανση υποχρεωτικού πεδίου. Κατά περίπτωση, είναι δυνατόν να σας ζητηθούν περισσότερα στοιχεία, καθαρά για λόγους στατιστικών συμπερασμάτων, τα οποία όμως φέρουν σήμανση προαιρετικού πεδίου.

Επίσης, δημιουργώντας λογαριασμό στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να επεξεργαστείτε τα προσωπικά σας δεδομένα προσθέτοντας ή αφαιρώντας στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιούνται προκειμένου να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία των μελλοντικών παραγγελιών σας και να απαιτείται λιγότερος χρόνος εκ μέρους σας για την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας. Έτσι, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας μέσα από την καρτέλα σας στο “myaccount”.

Εκτέλεση Παραγγελίας

Όπως έγινε κατανοητό και από τα ανωτέρω, για την εκτέλεση μιας παραγγελίας, είναι απαραίτητο να συλλέξουμε κάποια προσωπικά σας δεδομένα που αφορούν στην επιτυχή διαχείριση της παραγγελίας σας. Στο πλαίσιο της διαχείρισης και ολοκλήρωσης της παραγγελίας σας, κάποια από τα δεδομένα αυτά είναι δυνατόν να μεταφέρονται σε συνεργαζόμενες εταιρείες, όπως για παράδειγμα οι μεταφορικές εταιρείες για τη μεταφορά και παράδοση των προϊόντων σας. Οι μεταφορικές εταιρείες ενδέχεται να επικοινωνήσουν μαζί σας για να ζητήσουν διευκρινήσεις αλλά και να σας ενημερώσουν για την παράδοση των προϊόντων σας.

Επιπλέον, τα προσωπικά σας δεδομένα μεταβιβάζονται σε ειδικές υπηρεσίες τραπεζικών ιδρυμάτων, για την διεκπεραίωση της πληρωμής των παραγγελιών. Εμείς από την πλευρά μας χρησιμοποιούμε υψηλά συστήματα ασφαλείας, για να διασφαλίσουμε την αποφυγή διαρροής των προσωπικών σας δεδομένων προς μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα ή προς κακόβουλα συστήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η κοινοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους, γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα διασφάλισης της ακεραιότητας και του απορρήτου τους, για όσο χρονικό διάστημα είστε εγγεγραμμένος στις υπηρεσίες μας.

Αποστολή ενημερωτικού και διαφημιστικού υλικού/ εταιρικά νέα

Κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας,https://www.eduk8.grέχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε φόρμα επικοινωνίας, παρέχοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση με σκοπό την εγγραφή σας στο Newsletter μας.

Τα δεδομένα που συλλέγονται στην φόρμα επικοινωνίας, χρησιμοποιούνται επίσης και για να επικοινωνούμε μαζί σας, για προωθητικούς και διαφημιστικούς σκοπούς, για να σας ενημερώσουμε για προϊόντα και προσφορές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, κλπ. Η επικοινωνία αυτή γίνεται μέσω e-mail, SMS, instantmessaging ή τηλεφωνικής επικοινωνίας, εφόσον μας έχετε δώσει τη σχετική συγκατάθεσή σας.

Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών

Επίσης, τα δεδομένα που συλλέγουμε, χρησιμοποιούνται για συμμετοχή σας σε Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών, εφόσον έχετε δώσει τη σχετική συγκατάθεσή σας.

Προσωποποιημένη ενημέρωση

Θέλοντας να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία από τη χρήση της ιστοσελίδας μας, τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται, ενδέχεται να χρησιμοποιούνται για αποστολή προσωποποιημένων ενημερώσεων, εφόσον έχετε δώσει τη σχετική συγκατάθεσή σας. H προσωποποιημένη ενημέρωση, προκύπτει από την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όπως το επάγγελμα, η περιοχή κατοικίας, η ηλικία κλπ, ή βάσει των αποτελεσμάτων της Έρευνας Ικανοποίησης Πελατών καθώς και βάσει των αγορών που πραγματοποιείτε.

Πού κοινοποιούνται τα δεδομένα σας

Η Eduk8 διαβιβάζει τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται από τα φυσικά πρόσωπα σε τρίτες εταιρείες, οι οποίες προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία της ιστοσελίδας μας αλλά και για την εκτέλεση των παραγγελιών. Έτσι, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας είναι δυνατόν να κοινοποιούνται σε:

  • Μεταφορικές εταιρείες για την παράδοση των παραγγελιών.
  • Τραπεζικούς οργανισμούς / ιδρύματα για την διεκπεραίωση των πληρωμών των παραγγελιών.
  • Διαχειριστές πληροφοριακών συστημάτων για την συντήρηση της βάσης δεδομένων.
  • Διαφημιστικές εταιρείες που είναι δυνατόν να αναλάβουν δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών μας σε υπάρχοντες πελάτες.

Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύουσας νομοθεσίας, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας (για παράδειγμα φορολογικές διατάξεις).

Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση και ολοκλήρωση της σύμβασης. (για παράδειγμα μεταφορικές εταιρίες).

Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (marketingactivities), τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας, δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση που είχατε δώσει κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.

Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο τμήμα της εταιρείας μας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: email: info@eduk8.gr, τηλέφωνο: 2316 011012. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές διαγραφής, κάνοντας click στον αντίστοιχο σύνδεσμο (link), που υπάρχει στις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες.

Ποια είναι τα δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα

Κάθε φυσικό πρόσωπο τα δεδομένα του οποίου είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την Eduk8 έχει τα ακόλουθα δικαιώματα:

Δικαίωμα πρόσβασης

Έχετε δικαίωμα να έχετε επίγνωση και να επαληθεύετε τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Έτσι λοιπόν, έχετε δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα αυτά και να μας ζητήσετε να σας στείλουμε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους.

Δικαίωμα διόρθωσης

Έχετε δικαίωμα να μελετήσετε, να διορθώσετε, να επικαιροποιήσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Δικαίωμα διαγραφής

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων οποτεδήποτε το κρίνετε σκόπιμο. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως, όπως όταν υπάρχει σύμβαση, ή υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο ή το δημόσιο συμφέρον, το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση, όπως ορίζεται στην σχετική νομοθεσία.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

(α) όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση.

(β) όταν αντιτίθεστε στη διαγραφή προσωπικών δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης αυτών.

(γ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

(δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία

Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας, καθώς επίσης και στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης και κατάρτισης καταναλωτικού προφίλ.

Δικαίωμα στη φορητότητα

Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα αυτά απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (άλλη εταιρεία). Το δικαίωμα σας αυτό υπάρχει για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα, βάσει της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης

Τέλος, η Edukσας ενημερώνει ότι όπου η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας, κατά τον προγενέστερο χρόνο. Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές διαγραφής, ακολουθώντας (κάνοντας click) τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link), που υπάρχει στις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες ή να επικοινωνήσετε με την ηλεκτρονική διεύθυνση info@eduk8.gr

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματά σας μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδια τμήμα της εταιρείας μας που αναφέρεται ανωτέρω.

Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ

Έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

Κατάρτιση Προφίλ

Με την κατάρτιση προφίλ νοείται οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν τις προσωπικές προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα ή τις μετακινήσεις του.

Σας ενημερώνουμε ότι λαμβάνει χώρα κατάρτιση προφίλ για σκοπούς εμπορικής προώθησης, όταν συγκατατίθεστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες μας και τις προσφορές μας, εξατομικευμένες στις προσωπικές σας προτιμήσεις και ενδιαφέροντα.

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Η Eduk8 εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας του διαδικτύου και το γεγονός ότι είναι ελεύθερο στον οποιονδήποτε, δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα, δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων, για μη εξουσιοδοτημένους ή/και αθέμιτους σκοπούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *