Αναβαθμίστε το βιογραφικό σας με τη LEGO® Education Academy

Είστε εκπαιδευτικός ; Θέλετε να ενισχύσετε το βιογραφικό σας;

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και των ταχύτατων τεχνολογικών εξελίξεων. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των εξελίξεων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πολύ μεγάλη άνθηση στην επιστήμη της ρομποτικής, η οποία έχει διεισδύσει πλέον σε πολυάριθμα πεδία, όπως η ιατρική, η αρχιτεκτονική, η μηχανολογία, αλλά και η εκπαίδευση (εκπαιδευτική ρομποτική). Πιο συγκεκριμένα, η εκπαιδευτική ρομποτική, κυρίως την τελευταία πενταετία, έχει αρχίσει σε αρκετά σχολεία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ενός βιογραφικού του σύγχρονου εκπαιδευτικού.

Προκύπτει συνεπώς έντονα η ανάγκη, όλοι οι επαγγελματίες που απασχολούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και στα ζητούμενα του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος να ενισχύσουν το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο, παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα οποία θα μπορέσουν να αναπτύξουν σημαντικά, τόσο τις γνώσεις τους, όσο και την επαγγελματική τους υπόσταση, με ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό.

Αναβαθμίστε το βιογραφικό σας με σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικήςΓιατί σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής;

Ένας εκπαιδευτικός μπορεί να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη παρακολουθώντας ένα σεμινάριο εκπαιδευτικής ρομποτικής, το οποίο μπορεί να εξελίξει σημαντικά την επαγγελματική του ταυτότητα, αλλά και την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε ατομικό επίπεδο ένας εκπαιδευτικός που θα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο εκπαιδευτικής ρομποτικής θα μπορέσει:

1. Να αποκτήσει ένα σημαντικό επαγγελματικό προβάδισμα, μαθαίνοντας έναν καινοτόμο τρόπο εκπαίδευσης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε γονείς και παιδιά.

2. Θα διευρύνει και θα αναβαθμίσει αισθητά τις εκπαιδευτικές του δεξιότητες.

3. Θα ενισχύσει το επαγγελματικό του κίνητρο εμπλουτίζοντας το μάθημα του με νέες ιδέες, τεχνικές και μεθόδους.

4. Μέσα από την απόκτηση καινούριων γνώσεων και δεξιοτήτων θα οδηγηθεί άμεσα και στην προσωπική του εξέλιξη.

Τα οφέλη στα παιδιά

Σε συλλογικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα σημαντικό ένας εκπαιδευτικός να αναλογιστεί και τα οφέλη που θα έχουν οι μαθητές του από την εισαγωγή της ρομποτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εν συντομία μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική τα παιδιά-μαθητές:

1. Μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά.

2. Ανακαλύπτουν νέα ταλέντα και ενδιαφέροντα.

3. Εξοικειώνονται με το να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με σύνεση και υπευθυνότητα.

4. Εξασκούν τη δημιουργική και κριτική τους σκέψη.

5. Αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του μαθήματος.

H ρομποτική στην εκπαίδευση

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η εκπαιδευτική ρομποτική μπορεί να επιτευχθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, κλπ), ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία διάφορων εννοιών (πχ φυσική, μαθηματικά, γεωμετρία, τεχνολογία, ιστορία, κ.α.).

Επιπλέον, με την συμβολή της ρομποτικής στη διδασκαλία ο εκπαιδευτικός μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές του να αναπτύξουν και άλλες πολύ σημαντικές δεξιότητες, όπως ομαδικό πνεύμα, δεξιότητες επικοινωνίας, ικανότητες προγραμματισμού και επίλυσης προβλημάτων καθώς και χρήσιμες νοητικές δεξιότητες (πχ αναλυτική και συνθετική σκέψη).

Αναβαθμίστε το βιογραφικό σας με σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής

Σεμινάρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

H Eduk8 προσφέρει μία πολύ μεγάλη γκάμα πιστοποιημένων σεμιναρίων ρομποτικής για εκπαιδευτικούς και ενήλικες και εκπαιδευτικής ρομποτικής STEM, τα οποία όντας υπό την αιγίδα της LEGO Education Academy, θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε το επαγγελματικό σας προφίλ, αποκτώντας καινούριες γνώσεις και διευρύνοντας τους ορίζοντες της διδασκαλίας σας και εμπλουτίζοντας το βιογραφικό σας.

Από το 2017 πραγματοποιούμε σε Ελλάδα και Κύπρο το διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στην εκπαιδευτική ρομποτική και το STEAM της LEGO Education. Ημερήσια βιωματικά σεμινάρια τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να σας εμπνεύσουν και να μάθετε, να εξασκηθείτε και να κατακτήσετε τις ικανότητες που είναι απαραίτητες για να επιτύχετε τα μέγιστα μαθησιακά αποτελέσματα για τους μαθητές σας. Καλύπτουμε όλες τι βαθμίδες:

  • Νηπιαγωγείο
  • Δημοτικό
  • Γυμνάσιο & Λύκειο

Με εφαρμογή στο δημόσιο τομέα, σε σχολεία, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, αλλά και με αναγνώριση στον ιδιωτικό τομέα. Σε ΚΔΑΠ, σε κέντρα ρομποτικής και κάθε δομή που προσφέρει προγράμματα και δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Ποια είναι τα σεμινάρια ρομποτικής για εκπαιδευτικούς και ενήλικες;

Α. LEGO Education SPIKE Prime

Το σεμινάριο LEGO Education SPIKE Prime απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/ Βάθμιας και Β’/ Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής, αλλά και σε απλούς χρήστες που θέλουν να γνωρίσουν τη μεθοδολογία εκπαίδευσης της LEGO Education. Το μάθημα θα σας προετοιμάσει ώστε να εισάγετε το STEAM στην τάξη σας, καθώς και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση των μαθητών σαν χρησιμοποιώντας το LEGO Education SPIKE Prime.

Β. LEGO Education SPIKE Essential

Το σεμινάριο LEGO Education SPIKE Essential απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/ Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής αλλά και σε απλούς χρήστες που θέλουν να γνωρίσουν τη μεθοδολογία εκπαίδευσης της LEGO Education. Mέσω του συγκεκριμένου σεμιναρίου θα μπορέσετε να εξελίξετε τη διδασκαλία σας αξιοποιώντας τις δυνατότητες του LEGO Education SPIKE Essential.

Γ. Learning Through Play with LEGO Education Preschool

To σεμινάριο Learning Through Play with LEGO Education Preschool απευθύνεται σε δασκάλους προσχολικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, γονείς αλλά και σε απλούς χρήστες που επιθυμούν να γνωρίσουν τα εργαλεία που παρέχονται από τη LEGO Education σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και την προσέγγιση της LEGO Education Preschool στη σύγχρονη εκπαίδευση.

Δ. LEGO Education BricQ Motion

To σεμινάριο LEGO Education BricQ Motion απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/ Βάθμιας και Β’/ Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής αλλά και σε απλούς χρήστες που θέλουν να γνωρίσουν τη μεθοδολογία εκπαίδευσης της LEGO Education. Το μάθημα θα σας προετοιμάσει ώστε να εισάγετε το STEAM στην τάξη σας χρησιμοποιώντας το LEGO Education BricQ Motion.

Ε. Arduino Education

H Eduk8, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Arduino Education σε Ελλάδα και Κύπρο, φέρνει για πρώτη φορά το επίσημο διεθνές πρόγραμμα πιστοποίησης της Arduino Education. Πιστοποιήστε τις γνώσεις σας σε θέματα προγραμματισμού, χρησιμοποιώντας Arduino μέσω της επίσημης διαδικτυακής εξέτασης.

 

 

Βίντεο

Επικοινωνήστε με την Eduk8

Eduk8 Επικοινωνία