SHOP NOW

Arduino Alvik – Μια νέα εμπειρία ρομποτικής και MicroPython

Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία της Arduino για την απλοποίηση της πολύπλοκης τεχνολογίας, το Alvik είναι ένα διαθεματικό εργαλείο που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της εκπαίδευσης και του μελλοντικού κόσμου της ρομποτικής.

Με το Arduino Alvik, μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να εισέλθουν στον κόσμο του προγραμματισμού και της ρομποτικής σε οποιοδήποτε επίπεδο και να ξεκινήσουν ένα εξατομικευμένο, δημιουργικό ταξίδι εξερεύνησης της τεχνολογίας.

Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία της Arduino για την απλοποίηση της πολύπλοκης τεχνολογίας, το Alvik είναι ένα διαθεματικό εργαλείο που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της εκπαίδευσης και του μελλοντικού κόσμου της ρομποτικής.

alvik robot arduino and students

Σχεδιασμός που προσφέρει ευελιξία

Σχεδιασμένο για την εκπαίδευση και τη δημιουργία, το Arduino Alvik διαθέτει ένα συμπαγές τετράγωνο σχέδιο, ιδανικό για πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα μάθησης – είτε σε αίθουσες διδασκαλίας, είτε σε εργαστήρια, είτε στο σπίτι. Είναι ο προσωπικός σας ρομποτικός συνεργάτης, σχεδιασμένο για hands-on κατασκευές, εύκολο προγραμματισμό ή συναρπαστικούς διαγωνισμούς ρομποτικής.

Κατασκευασμένο με υλικά που εξασφαλίζουν ανθεκτικότητα και αξιοπιστία, το Alvik διαθέτει εξαρτήματα και συναρμολόγηση υψηλής ποιότητας, που εγγυώνται βέλτιστη απόδοση σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Από τον προγραμματισμό με βάση τα Block στον προγραμματισμό MicroPython

Καλύπτοντας ένα φάσμα γλωσσών προγραμματισμού, όπως ο προγραμματισμός με βάση τα Block, η MicroPython και και η Arduino C, το Arduino Alvik είναι σχεδιασμένο για μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, αλλά και προχωρημένους μαθητές. Ο έξυπνος τρόπος δημιουργίας τους και το περιεχόμενο της διδακτέας ύλης μετατρέπουν τον προγραμματισμό σε μια διασκεδαστική και καθηλωτική εμπειρία, προωθώντας τη δημιουργικότητα από τον σχεδιασμό διαδραστικών παιχνιδιών έως πρωτοποριακά projects IoT και AI, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μέλλοντος. Ενσωματώνεται αρμονικά στο οικοσύστημα της Arduino και εμπλουτίζει το ταξίδι μάθησης για τους χρήστες όλων των επιπέδων δεξιοτήτων.

arduino robot alvik crossroads

Βασικοί αισθητήρες, ενισχυμένες δυνατότητες

Με τη βοήθεια της Arduino Nano ESP32, το Alvik παρακολουθεί και αλληλεπιδρά με τον πραγματικό κόσμο με ενσωματωμένους αισθητήρες υψηλής ποιότητας. Περιλαμβάνονται αισθητήρες ακολουθίας γραμμής, αισθητήρα απόστασης, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο 6 αξόνων, καθώς και αισθητήρες εγγύτητας και χρώματος. Επιπλέον, μπορεί να δεχθεί σύνδεση δύο κινητήρων micro-servo. Οι επαναφορτιζόμενες και εύκολα αντικαταστάσιμες μπαταρίες ή η φόρτιση μέσω USB-C® εξασφαλίζουν συνεχή μαθήματα, διευκολύνοντας τη συμμετοχή και την εξερεύνηση.

Εξατομίκευση του Alvik χωρίς όριο

Το Arduino Alvik διαθέτει υποδοχές για LEGO® Technic™ και βίδες M3, ενώ είναι μπορεί να ενισυθεί από 3D ή laser cutting. Αυτό το ρομπότ δεν περιορίζεται σε ένα σχήμα – είναι ένας καμβάς που εξελίσεται μέσω της φαντασίας σας! Μπορείτε να προσθέσετε χωρίς δυσκολία εξωτερικούς αισθητήρες στα plug-and-play βύσματα Grove και QWIIC χωρίς να χρειάζεται συγκόλληση ή πολύπλοκη καλωδίωση, επιτρέποντας την κατασκευή πρωτοτύπων και τον πειραματισμό μέσα σε λίγα λεπτά. Οι μαθητές μπορούν να εξατομικεύσουν και να επεκτείνουν τα ρομπότ τους για συγκεκριμένες εργασίες ή μοναδικές δημιουργίες.

alvik arduio robot with lego bricks

Ένας κόσμος μάθησης μέσα από τη δημιουργία Project

Εισάγετε τους μαθητές στη ρομποτική και τον προγραμματισμό με περισσότερα από 19 συναρπαστικά μαθήματα και καινοτόμα projects, όπως έξυπνες αποθήκες και έξυπνους αυτοκινητόδρομους. Τα μαθήματαενθαρρύνουν όλους να εξερευνήσουν την τεχνολογία μέσω της πρακτικής εφαρμογής και της συνεργασίας. Με την κατανόηση της τεχνολογίας, οι μαθητές αναπτύσσουν κριτική σκέψη και ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, προετοιμάζοντάς τους για τις απαιτήσεις του πραγματικού κόσμου.

To Arduino Alvik είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από την Eduk8 – make it yours!

Τι ψάχνουμε;